Shopping på flygplatserna

13 Jun

Det blir alltid några inköp när jag är ute och reser, det är ju så roligt att lukta och prova nya saker.

Denna gången blev det följande inköp…

Mascaror och ”ögonserum”

Clinique all about eyes serum
Pris: ca 180,-

Denna ska ta bort puffar och mörkar ringar under ögonen. Det fungerar jättebra tycker jag! Och jag var väldigt tveksam till den, det är kul när man blir överraskad.

Betyg: 4/5

Jag har inte använt den länge nog (bara i en vecka) för att se hur den i det långa loppet fungerar. Men hittills så har jag använt den morgon och kväll, och det är synlig skillnad. Jag vaknar alltid med stora puffar under ögonen, men de har blivit mindre/ osynliga sedan jag började använda denna.

Diorshow Extase (mascara)
Pris: ca 230,-

Jag älskar Diorshow mascarorna, men denna är inte lika bra. Den är lite kladdig, men ger absolut fina fransar. Men den är inte lika lätt att arbeta med som Diorshow och Diorshow Iconic är.

Betyg: 3/5

Clinique high impact curling mascara
Pris: 135,-

Denna har jag läst så mycket bra om, att jag var tvungen att prova. Jag har använt några Clinique mascaror tidigare och dem har jag gillar. Denna gillar jag inte så mycket. Den är kladdig och svår att jobba med. Men om man får det till så blir fransarna väldigt långa och böjda. Resultatet blir bra. Men när man sen kommer till att tvätta av sig den så börjar det omöjliga. Jag brukar klara mig med att tvätta bort mascara med min ansiktsrengöring, men denna kräver varmt vatten och då smular sig hela mascaran och man har svarta mascarakorvar överallt i ansiktet. Me not like!

Betyg: 2/5

Läppglans/ läppbalsam

Jag köpte några fler läppglans/ läppbalsam. Jag har många från förr, men man kan ju aldrig få för många 😀

L’Occitane – Baume Lèvres lip balm
Pris: ca 85,-

Som man ser av förpackningen (olivgrön) så innehåller denna läppbalsamen oliver. Den luktar gott, precis som det brukar att vara med L’Occitane-produkter. Jag gillar den! Den känns mjuk och fin på läpparna, och den ger fint diskret glans.

Betyg: 5/5

Kiehl’s lip balm #1 (smak: Mango)
Pris: ca 85,-

Alla pratar så varmt om Kiehl’s produkter och jag tänkte egentligen att köpa deras body lotion (som alla snackar om!), men jag tyckte inte att den luktade gott.

Så då beslutade jag mig för att prova detta mangodoftande läppbalsamet istället. Den är lite mer tunnflytande än L’Occitane så den känns inte lika skön ut. Jag tycker också att jag blir lite bedövad i läpparna när jag använder den, men inte så att det stör. Den ger inte så mycket glans utan denna är mer vårdande. Ett minus är att den inte har en riktig läpppåföringstipp (har den något namn egentligen?), utan det är bara ett hål (se bild längre ner) vilket gör att man måste använda fingrarna när man påför läppbalsamet. Ett minus tycker jag, annars gillar jag denna.

Betyg: 4/5

Victoria’s secret lip gloss: Beauty rush (smak: Cherry cola)
Pris: ca 65,-

Jag kan lika bra börja med att säga att jag gillar denna mycket! Den luktar som sånna coca-cola godisflaskor (yummie) och den ger ett jättefint glans. Den sitter länge på utan att vara klibbig (som man gärna säger på skånska). Det står på förpackningen att det är ”Limited edition”. Så löp och köp innan den tar slut 🙂

Betyg: 5/5

Och här ser ni hur ”påföringstipparna” ser ut på dem alla:

Parfym och Body mist

Parfym: Envy me (Gucci)
Pris: ca 480,-

Denna doftar pioner, jasmin och rödpeppar (!) med undertoner av ananas, litchy och granatäpple. Jag gillar inte allt för söta dofter, jag gillar mer söta dofter med en kryddig underton. Och parfymen ska helst inte vara för tung. Och denna uppfyller alla mina kriterier 🙂 Bara det att den doftar pioner som är mina favoritblommor förklarar varför jag fastnade för denna (jag visste inte om det).

Betyg: 4/5.
Den får inte toppbetyg för jag tycker att doften försvinner lite fort.

Jag använder sedan tidigare:

J’adore L’eau som är lite mildare än original J’adore. Love! Luktar magnolia som är mitt favoritträd 🙂

Eternity (Calvin Klein). Denna luktar tydligen nyklippt gräs och frukt med en underton av mysk som jag gillar mycket. Den är en lite tyngre doft som jag använder mest på hösten/ vintern. Jag gillar den mycket!

Refreshing Body mist: Sweet daydream (Victoria’s secret)
Pris: ca 70,-

Denna sprayer jag på kroppen efter att jag har duschat och har smörjt in mig i bodylotion (som har diskret doft/ doftfri) och den luktar så friskt av äpple, hallon och vanilj. Den gör att jag känner mig fräsch hela dagen. Om jag ska något på kvällen och vill fräscha upp mig ännu mer så tar jag en ny dusch av body mist, hellre än parfym. Jag tycker att parfym sent på dagen oftast gör att jag känner mig skitig.

Jag kommer att köpa många fler av dessa.

Betyg: 4/5

Förpackningen känns inte så lyxig så därför får den bara 4 i betyg.

Tyvärr så har jag kastat kvittona, så jag kommer inte ihåg vad allting kostade 😦

Priserna som jag har angett är därför högst ungefärliga och kan avvika en god del.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: