Grünerløkka brygghus och annat fint

31 Okt

”A” hade planerat dagen igår med att vi skulle in till Oslo för att äta en tidig middag och gå på bio.

Vi skulle egentligen äta på The Nighthawk diner. Jag hittar ingen websida(!) men för norrmän så är ägaren väldig känd – Jan Vardøen – och han har väl snart inntatt hela Grünerløkka med sina restauranger och barer. Alla är genomtänkta och gjenomförta i minsta detalj.

MEN tillbaka till det jag skulle säga.. Vi skulle egentligen gå och äta på The Nighthawk diner alltså, men till trots för att vi kom vid 15:00-tiden så var det stoppfullt med folk och vi orkade inte vänta en halvtimme för att få ett bord.

Så istället gikk vi över gatan till det nyaste projektet till Jan Vardøen – Grünerløkka brygghus. Det kändes som att komma in i en enkel engelsk pub. Här hittar man en massa spännande ölsorter och man får servert enkel ”barmat”. Jag beställde Fish’n’chips, pickles som tillbehör och en öl som hette ”Nissefar”. Det var helt perfekt 🙂 Nissefar var jättegod, så den rekommanderas om du gillar mörkt öl, som är mjukt i smaken och smakar mycket.

Här får ni en dålig bild tatt med min iphone:

Efter att vi hade ätit så gick vi en runda på stan och inhandlade en citronpress, en garlic card, och en vedkorg:

Citronpressen är i diskmaskinen så den fick jag inte med på bild nu, men alla vet ju hur en citronpress ser ut! 🙂

Är det någon som har provat Garlic card?

Efter shoppingrundan så provade vi att få plats vid baren på the Nighthawk diner igen för att äta en efterrätt/ dricka en milkshake. Men personalen bara ignorerade oss och då gick vi till McDonalds istället – hehe. Oh gud så mätta vi blev på en mellan milkshake!

Vi rullade in på ICA för att köpa godis och dricka till bion som vi skulle gå på. Vi såg en norsk film som heter ”Trolljegeren” (på svenska: Trolljägaren). Den var underhållande och mäktig. Liknade lite på Blairwitch project när det gäller filmteknik och berättande, men inte fullt så ”larvig” 🙂

Efter att vi hade varit på bio var vi sååå mätta och trötta att vi tog båten hem och ”A” fixade en whisky sour till oss

Och resten av kvällen hängde vi i soffan och slappnade av. Jag somnade i soffan vid 23, och ”A” följde efter en kort stund senare.. kl 01:00 gick vi upp och la oss i sängen 🙂

För oss var detta en mysig och fin dag att fira vår 6 årsdag på!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: