Sötpotatissoppa

27 Nov

Vi har känt oss lite ”uggna” idag, så till middag lagade jag en sötpotatissoppa med ingefära i. Det blev gott och inte minst gjorde det gott för halsen!

Bild lånad från VG.no

Receptet är på norska, men jag har översatt det till svenska:

Ingredienser

Antall porsjoner: 4

1 valnötstor bit färsk ingefära
500 g röda sötpotatisar
8 dl grønnsakbuljong
100 g Philadelphia Light Yoghurt ost
1 mozzarella-ost, i tärningar
2 matskedar hackad färsk mejram
4 skivor grovt bröd

Tillberedning

Skala ingefärroten och dela den i två. Skala sötpotatisarna, dela dem i fyra och koka dem möra i grönsaksbuljong tillsammans med ingefära, ca. 15 minuter. Ta bort ingefäran.

Mosa sötpotatisarna med buljongen. Rör inn Philadelphiaosten och värm soppan så osten smälter.

Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan och fördela mozzarella och mejram på toppen.

Servera soppan nylagad med grovt bröd till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: