Vinbärssaft med Saft-maja

6 Aug

Vi har väldigt mycket vinbär i vår trädgård – svarta, röda och vita – och något måste vi ju göra med dem. Vi tycker att vinbärssaft är så himla gott, så det fick bli det! Vi fick mammas och pappas gamla Saft-maja som dem inte använder längre och igår tog vi fram den och började vårt projekt!

Det var ganska enkelt måste jag säga, det svåraste var att våga att inte ta så mycket socker 😀

Vi hade ungefär 1,3 kg vinbär (50% svarta vinbär och resten fördelat mellan röda och vita vinbär) och använde 1-1,1 dl socker. Det blev 2 l saft.

Själva saftprocessen tog ca en timme så det gick ju faktiskt ganska fort – trodde att vi skulle hålla på hela dagen 🙂

Det blev kanongott kan jag avslöja! Mums!

Saft-majan och det färdiga resultatet

Vi använde inget konserveringsmedel för vi tänkte hellre frysa in flaskorna och då behöver man inte konserveringsmedel.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: